Gamle maleteknikker

Med snart 20 år i bransjen har vi som jobber i malermesterfirmaet Knem & Næsvik AS lang og bred erfaring med å utføre arbeid etter gamle maleteknikker. Vi utfører alt av antikvarisk rehabilitering på alle underlag, slik som tre, gips, mur og puss

Blant gamle maleteknikker vi utfører finner du blant annet:

  • Lasering – en teknikk der vi benytter et tynt, gjennomsiktig fargelag som lar underfargen skinne gjennom.
  • Marmorering – etterbehandling og/ eller forbedring av en overflate for å etterligne marmor, gjerne benyttet i bygninger der hensyn til pris gjør at ekte marmor er uoverkommelig.
  • Patinering – overflatebehandling av blant annet tre, metall og gips som tillater fargepigmenter å legge seg i overflaten for å skape en fargeeffekt.
  • Forgylling – benyttes til restaurering eller som dekor og kan utføres i matt eller blank for å skape strukturer.
  • Sjablonering – en teknikk der vi benytter et utskåret mønster for å påføre farge via maling/ lasur.

Alle disse forskjellige alternativene utgjør tilsammen uendelige muligheter for å skape et annerledes og nyskapende interiør. Vi behersker mange gamle maleteknikker og finner den som passer best til akkurat ditt oppdrag og ønskelige visuelle inntrykk.

Med oss kan du stole på at jobben er i trygge hender, med kvalitet og sikkerhet i hver ledd. Knem & Næsvik AS har bred kompetanse og lang erfaring opparbeider etter utførelse av mange ulike restaureringsprosjekter. Våre dyktige håndverkere behersker dekorasjonskunsten både innen antikvariske og andre dekorative teknikker, og vi deler gjerne referanser ved forespørsel.

Ta kontakt med oss i dag på e-post firmapost@nasvik.no eller via vårt kontaktskjema for en uforpliktende prat. Sammen finner vi den gamle maleteknikken som best komplementerer ditt behov og ønskede resultater.